29 Nisan 2024 Pazartesi

BELDEYE 10 MİLYONLUK YATIRIM KAZANDIRDI 

BELDEYE 10 MİLYONLUK YATIRIM KAZANDIRDI 

Isparta

Kuleönü’nde yeni döneme hazırlanan MHP’li Belediye Başkanı Sezayi Çakır,  beldeye 10 milyonluk yatırım yaptıklarını belirterek, “ 1 megavatlık GES projesi bitti. 11 aydır enerji üretiyoruz. Enerjiden yıllık gelirimiz 1.5 milyon lira.  2 milyon lira değerinde düğün salonu yaptık. Araç filomuzu genişlettik. Caddelerimizi genişlettik. İmar revizyonumuzu hazırladık ” dedi.

O GEZİYE KATILDI

Kuleönü Belediye Başkanı Sezayi Çakır Türkiye Belediyeler Birliği ve T.C. İç Anadolu Belediyeler Birliği  işbirliğinde İç Anadolu Bölgesi üye Belediye Başkanlarından oluşan bir grup ile Viyana’ya teknik inceleme ve araştırma gezisine katıldı. Çakır, belde belediye başkanı olarak geziye katılan tek isim olduğunu belirterek, projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunma imkanı yakaladıklarını söyledi.

BELDESİNE GES YATIRIMYLA

YILLIK 1 BUÇUK MİLYON LİRA KAZANDIRDI

5 yıllık hizmet dönemini anlatan Başkan Çakır, 1 Megavatlık güneş enerjisi  yatırımıyla belediyeye yıllık 1 milyon 500 bin lira gelir sağaldıklarını aktardı. 2 milyon liraya düğün salonunu beldeye kazandırdığını ileten Başkan Çakır, beldede altyapı sorununu tamamen çözdüklerini söyledi. Çakır, 40 bin metrekarelik alanda da kilit parke taşı düzenlemesi yapıldığını da iletti.  

ARAÇ FİLOSUNU ZENGİNLEŞTİRDİ

Beldeye 3 yolcu otobüsü kazandırdıklarını da söyleyen Başkan Çakır,”Böylece belde halkının kolayca merkeze ulaşımını sağladık. Belediyemize üç kamyon kazandırdık. Atıl durumdaki greyderi işler duruma getirdik, ayrıca  artı bir greyderi daha araç filomuza kattık. Bunun yanında 650 bin TL değerindeki itfaiye aracını da Türkiye Belediyeler Birliği’nin hibesiyle belediyemize kazandırdık” dedi.

Kuleönü Belediye Başkanı Sezayi Çakır Türkiye Belediyeler Birliği ve T.C. İç Anadolu Belediyeler Birliği  işbirliğinde İç Anadolu Bölgesi üye Belediye Başkanlarından oluşan bir grup ile Viyana’ya  teknik inceleme ve araştırma gezisine katıldı. Çakır, bu inceleme gezisine yönelik izlenimlerini aynı zamanda geçen 5 yıllık dönemde beldesinde yaptığı hizmetleri anlattı. İnceleme gezisine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Kırşehir Kaman  Belediye Başkanı  Erhan Talu,  TBB Destek Hizmetleri Müdürü Halil İbrahim Azak ve Eskişehir Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp de  katıldı. 

Başkan Çakır, kentsel ve kırsal  alanlarda örnek alınabilecek uygulama projelerini yerinde izlemenin önemine dikkat çekerek, “Bu proje sayesinde diğer ülkelerle bilgi alışverişi yaptık. Tecrübelerimizi paylaştık. Kentsel alanda örnek alınabilecek yerleri gördük. Bu yüzden Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve proje sorumluları da bu geziden çok memnun kaldı” dedi.

ÖRNEK BELEDİYEYİZ

Başkan Sezai Çakır,  güneş enerjisi projelerinin uygulandığı yerleri gezdiklerini belirterek, “ Ticaret Sanayi Bakanlığı yetkilileri ve Ticaret Sanayi Odası Başkanıyla Viyana’da bir toplantı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir yetkili vardı.  Orada bulunan fabrikaları gezdik biyogaz üretimini gezdik, çöpten elektrik üretimini gezdik,  uçak fabrikasına gittik, Almanlarla ortaklı güneş enerjisinin gelişmiş üretimleri imalathaneleri var fabrikayı gezdik, çöpün yakıta dönüştüğü tesisleri gezdik.  Avrupalılar binalarını koruyor tarihi binaları özellikle 100 yıllık, 1000 yıllık binalar bunlar. Bunun yanında kentleşmenin yanı sıra Viyana 1, Viyana2, Viyana 3 demişler. Orada toplu taşıma var.  Binalar bir hizada binaları koruyorlar tarihine sahip çıkıyorlar yolları geniş.   2000 metrekare alana suni bir havuz koymuşlar. Gölcük gibi yer yapmışlar suni gölcük onun etrafında şehirleşme yapıyorlar. 25 bin nüfuslu bir kent olarak şuanda 3 bin -6 bin konutluk yapılar yapılmış müteahhitlere vermişler yapımı devam ediyor. Konutlar hem devletin de  var belediyenin de var ucuza yapabilmek için.

KENTLEŞMEDEN YANAYIM

Ben  kentleşmeden yana bir beldeyim. Daha güzel şeyler olabilir. Onlarda nizam intizam var ama onlar araç fazla kullanmadıkları için yolları dar.  Benim beldemde yollar 15 metre en küçük yolum 10 metre. Orası Viyana, Avrupa’nın başkenti. Ben orayı gördüğüm zaman benim 15 metrelik yolum süper bir belde. Görülmeye değer yemek kültürüm olsun ama onlarda sokaklarda hiçbir çöp yok yerlere hiçbir şey atmıyorlar dürüst çalışıyorlar bizim buradakilerde o yok.

KULENÖNÜ’NE GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞUYOR

 3 günlük bir geziydi büyükelçiyi ziyaret ettik, ticaret sanayi odasına gittik, Viyana belediyesine gittik. çevre şehircilikten yetkililer vardı bizlere brifing verdi. Benimle birlikte geziye katılan belediye başkanları 500 kilowat, 250 kilovat güneş enerjisi projeleri yapmış, Ben 1 Megavatlık güneş enerjisi projesini beldeme getirdim.  Şu anda faaliyette ve 11 aydır elektrik üretiyorum. Bizim buradaki güneş enerjisi 1 megavat olduğu için başarılıyız. Yıllık 1 milyon 500 bin lira geliri var. Bu para belediyenin kasasına giriyor ve hizmete dönüşüyor.  Türkiye Belediyeler Birliği dergisine de  kapak oldum. Kuleönü’ne güneş bir başka doğuyor. Görev sürem içinde beldeme 10 milyon liralık yatırım yaptım. Güneş enerjisini yaptım.  2 milyon liraya düğün salonu  yaptım. 3 bin metre kare alanda kır düğün salonumuz var.

BELDEYE KAFETERYA HİZMETİ

Ayrıca bunun yanında beldemizde park alanı oluşturduk. Burada belde halkı yaz kış kafeteryamızda oturacak, sohbet edebilecek. İşletmeciliğini de  belediye yapacak. Faaliyete geçtiğinde ücretsiz internet hizmeti de sunulacak. Parkımız önümüzdeki günlerde hizmete giriyor.

ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK

Geçtiğimiz dönem içinde beldeye 3 yolcu otobüsü kazandırdık. Böylece belde halkının kolayca merkeze ulaşımını sağladık, bunun yanında bir de 46 kişilik yolcu otobüsü aldık. Bu otobüsümüz, özellikle il dışına toplu seyahat etmek  isteyen grupların hizmetine sunuluyor. Belediyemize üç kamyon da kazandırdık. Atıl durumdaki greyderi işler duruma getirdik, ayrıca  artı bir greyderi daha araç filomuza kattık. Bunun yanında 650 bin TL değerindeki itfaiye aracını da Türkiye Belediyeler Birliği’nin hibesiyle. Kasamızdan bir kuruş çıkmadan belediyemize kazandırdık.

36 DÖNÜM SAHAYI

BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK

Yine  5 yıllık görev süremizde satmaktan yana değil, belediyeye gayrimenkul kazandırma yolunu seçtik. Bu kapsamda 36 bin metrekarelik sahayı belediyemize kazandırdık. Beldemize 3 buçuk kilometre sıcak asfalt ve 1 buçuk kilometre satıh kaplamayı Karayolları Bölge Müdürlüğü aracılığıyla yaptık. Bu yolun dökülmesinde emeği geçen TBMM Plan ve Bütçe komisyonu Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e de teşekkür ediyoruz.   Beldemizde 40  dönümlük mezar yeri oluşturduk. Bu mezarlığın oluşturulmasında hayratı olan rahmetli İşadamı Şevket Demirel’i rahmetle anıyorum. 

CADDELERİ GÜZELLEŞTİRDİK

Özel firmalar tarafından belediye arazileri üzerine yapılan GES Projelerinden 100 dekara belediyemize 100 bin lira yıllık kira geliri sağladık. Beldeye 35 adet  plaka okuma özelliğine sahip MOBESE sistemi yerleştirdik. Caddelere aydınlatma sistemleri konuşlandırdık, belde girişinde refüj ve ışıklandırma çalışmasını da tamamladık. Ayrıca belediyeye gelen yolu genişlettik ve ışıklandırmasını yaptık. 40 bin metrekarelik alanda da kilit parke taşı düzenlemesi yapıldı. Böylece belde içinde kimsenin ayağı çamura basmaz hale geldi.

ALTYAPI ÇÖZÜLDÜ İMAR

REVİZYONU ONAYLANDI   

Beldede altyapı çalışmalarımızı da tamamladık. Kanalizasyon sorununu tamamen çözdük. Bunun yanında 25  bin nüfusa göre öngörülen imar revizyon planımızı da onayladık. Şu anda 18 uygulamaları devam ediyor. 

 

  

 

     

  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halk

22 Şubat 2019 Cuma 08:00

Hizmet yok bi Işık’lar var Sezai nin yaptığı belediye fakir ne 10 milyonu belediyeye giren yok köpek konusundada yalan söyledi

kuleönlü

15 Şubat 2019 Cuma 10:13

sizin kuleönünden geçmeye korkuyoruz kasis anladıkta bi metreye kasis olmaz arkadaş 10 amostor yedik

vatandaş

14 Şubat 2019 Perşembe 23:39

bence başkan mehmet kahramanın tokaçı oldugunu oldugunu herkez biliyor başkan sazıa başkan tokaçı mehmet kahramana inan

İstifa

14 Şubat 2019 Perşembe 21:12

Haberlerde mhp başkanı istifa ederim diyordu herhalde koltuk tatlı geldi sen istifa etme millet sana istifa ettirir

Hayvanlar ölmesin

14 Şubat 2019 Perşembe 21:01

Bomba32 yi hergun okurum. Kuleonuyle ilgili hicbir haber gormemistim. Öldürülen köpek haberinden sonrada bu haber pek bi manidar olmuş

sıyarvent

14 Şubat 2019 Perşembe 20:52

sezaı cakırın adı sezayidır yazanın yalanı ortaya cıktı

Hasan Hüseyin Çallı

14 Şubat 2019 Perşembe 20:37

Sezai Çakır'ı seversin veya sevmesin oy verirsiniz veya vermesin halkın kararı ama ERKEK gibi çıkar adını yazar eleştiri yaparsınız bizde saygı duyarız ama bu yorumları yapanlar erkek mi ?? çok merak ediyorum

ozgur

14 Şubat 2019 Perşembe 16:12

Baskanım yapabılecegızın en ıyısını yaptınız sımdıye kadar..Meyve veren agac taslanır mısalı bu olumsuz elestırenler olmustur, olacaktır. yolunuz acık olsun

Ace

14 Şubat 2019 Perşembe 15:17

Sezai çakır köpekleri temizledik derken kuleönü halkından bahsediyor sanırım sezai çakır konuştukça batıyorsun bu halk seni temizler

Gercek

14 Şubat 2019 Perşembe 15:13

Ad karalamak insan kirletmek için yazılan yazıları kınıyorum sayıları belli birkaç kişi tarafından sürekli sezayi Çakırı karalama kampanyası var. Küleönündeki hayvan severler kuleönünü türkiye ye rezil etti diyenler onları yapan kirleten sizlersiniz. Niye baskanın yaptıklarını es geçip düsmanlık besliyorsunuz. Küleönünde kim kimin oldugunu bilir. Hepinizde atabeyden isl****oyden egirdir ve diyer yerlerden kopek salındıgını biliyorsunuz. Niye bunları soylemiyorsunuz. Kimse **** dövüşmesin.

Adliye

14 Şubat 2019 Perşembe 15:12

Mhp mi başkanın kuleönü ne kazandırıldıgı yazıyor birde kuleönünden ****ürüldükkeri yazılsın zararları yazılsın belediyenin borcu yazılsın merak etmesin 1 NİSAN sabahı adliyeye suç duyurusu bulunulacaktır

Ahmet Buhari ÇAKIR

14 Şubat 2019 Perşembe 15:09

sezayi çakırın hiç bir şekilde aşağıda olan yazıyı yazmamıştır; rumuz olarak kullanılmış olup dava yoluna gidilmiştir IP numarasından bulunacaktır.

Ahmet Buhari ÇAKIR

14 Şubat 2019 Perşembe 15:08

sezayi çakırın hiç bir şekilde aşağıda olan yazıyı yazmamıştır; rumuz olarak kullanılmış olup dava yoluna gidilmiştir IP numarasından bulunacaktır.

Siyaset bitmiştir

14 Şubat 2019 Perşembe 15:02

Evet örnek belediyeyiz hayvanların haklarına tecavüz edecek kadar verdiği emrin arkasında duramıyacak kadar örnek belediyeyiz Allah ıslah etsin millete gereken cevabı verecek

kuleönü

14 Şubat 2019 Perşembe 14:57

havan rumuzlu vatandaş adliyenin yolunu biliyorsun rumuzunu yanlış yazmışsın

Sen hak etmiyorsun

14 Şubat 2019 Perşembe 14:56

İnsan insan olduğundan gurur duyacak mhpnin yaptığı hizmetler kendi sayesinde değil milletin sayesinde de ancak sezai çakır kendini övmesini bilir millet bunu unutmaz

Biz bilriz

14 Şubat 2019 Perşembe 14:53

İnsanda hayvan sevgisi yok ise insan sevgisi de olmaz sezai çakır kimseyi kandırmasına kuleönü halkını 80 milyon türkiyeye rezil etti ama diğer başkan bunu telafi edecek sezai çakır çalışanların arkasında bile durmadı bu millet nasıl dursun onun arkasında

Ahmet Buhari ÇAKIR

14 Şubat 2019 Perşembe 14:52

AYBEY rumuzlu vatandaşa teşekkür ediyorum ve tamamen sözlerine katılıyorum. güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi meyvesiz ağaçta taşlanmaz.........

Ahmet Buhari ÇAKIR

14 Şubat 2019 Perşembe 14:42

Sezayi çakır diye yapılan yorum kendisi tarafından yazılmamıştır. kim tarafından yazıldıysa hesabını mahkemede verir.

mst

14 Şubat 2019 Perşembe 14:21

geçendeki köpek haberi vardı onun üstüne kaymaklı kadayıf gibi olmuş sanki bu haber ben bilmem kulönünü hizmetinide geçen öyle bi haber okumuştum köpekle ilgili sanki burda.

Hayvan

14 Şubat 2019 Perşembe 14:10

Milyonlar yatırıp sokak hayvanlara bir ekmek veremeyen belediye bunların hesabı ahriyette sorulur.

HİZMET

14 Şubat 2019 Perşembe 13:33

BASKAN HİZMET İÇİN TESEKKÜRLER ARKANDAYIZ

Genclik

14 Şubat 2019 Perşembe 13:29

Yapılan hizmetler yapılıcakların teminatı olsun.Bügün kuleönü gencler olarak halı saha talebimizi ilettik baskanımız da bize en kısa sürede cozegini iletti gencler olarak Tesekkurü borc biliriz

Kuleönü Den

14 Şubat 2019 Perşembe 13:19

Başkan yaptığın hizmetlerden allah razı olsun Hakikaten gözle görülür elle tutulur hizmetlerin var kimse görmezden gelemez her kes hizmetlerin farkında İnşallah bi dönemde daha seni belediyemiz de başkan olarak görmek isterim Allah yar ve yardımcın olsun yolun açık olsun

Aybey

14 Şubat 2019 Perşembe 13:17

güneş balçıkla sıvanmaz yapılan hizmet ve ****ret ortada devam tarih yapılan kötülükleri unutmadığı gibi iyilikleri de unutmaz unutturmaz. kasabanın geleceğine yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür eder başarılarınızın devamını temenni ederim

Sezai Çakır

14 Şubat 2019 Perşembe 13:11

Köpekleri temizledik

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR